ابتکار: در برابر رئیس جمهور شدن زنان وظیفه ای ندارم
به گزارش هاست لینوکس، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفته است: در قبال رئیس جمهور شدن زنان که عالی ترین مقام مدیریتی در کشور است، وظیفه ای نداریم.
به گزارش شرق؛ سال هاست زنان نقش مهمی در مناصب مهم سیاسی ایران ندارند و اگر این روز ها خبر هایی از تلاش زنان برای ورود به پاستور منتشر می شود، بیشتر جنبه شعاری دارد تا واقعی؛ زیرا زنان رجل سیاسی تلقی نمی شوند و امیدی هم نیست که بتوانند از سد شورای نگهبان عبور کنند. بااین حال، فقط سد شورای نگهبان نیست و مردان سیاست از اصلاح طلب تا اصولگرا، همه فضای سیاست را برای خود می خواهند و جایی برای زنان باز نمی کنند؛ اگر هم جایگاه برای زنان در کابینه کنار می گذارند، در حد همین معاونت امور زنانی است که حتی برای حداقل حق زنان، یعنی حق انتخاب شدن نیز تلاش نمی کند.
برخلاف آنچه از روحانی انتظار می رفت، در هر دو دولتش، نه خبری از وزیر زن بود و نه اقدامی عملی و تأثیر گذار در حوزه زنان شکل گرفت. حضور زنان در کابینه روحانی محدود به چند چهره شناخته شده است که در معاونت های مختلف به صورت چرخشی حضور داشتند و تقریبا بودنشان برای رفع اتهام مردانه بودن کابینه بود و بس.
حتی لایحه منع خشونت علیه زنان را نتوانستند به سرمنزل مقصود برسانند و در حد تدوین و خاک خوردن در دفاتر نهاد های مختلف باقی ماند؛ درحالی که پیگیری مستمر، حداقل کاری بود که می توانست مانع از بی اثرشدن لایحه شود. معاونت امور زنان که می توانست نقش مهمی در تلاش برای برقراری حقوق برابر زنان داشته باشد، در دوران برخی چهره ها مانند شهیندخت مولاوری عملکرد بهتری داشته، اما تشریفاتی بودن چنین مناصبی، مانع از انجام امور جدی و تأثیر گذار شده است.
حال که بحث انتخابات 1400 داغ است و حتی اصولگرایان نیز از نامزدی مرضیه دستجردی برای جلب مشارکت مردم سخن گفته اند، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه این معاونت در برابر ارتقای جایگاه زنان در سطوح مدیریتی مسئولیت دارد، می گوید در قبال رئیس جمهور شدن زنان که عالی ترین مقام مدیریتی در کشور است، وظیفه ای نداریم.
معصومه ابتکار درباره اینکه معاونت زنان ریاست جمهوری تا به امروز چه اقدامی برای افزایش جایگاه زنان در عرصه اجتماعی و سیاسی انجام داده است، گفت: دولت برای حضور زنان در عرصه های مدیریتی، سهم 30 درصدی را برای آن ها در نظر گرفته و این مهم ترین تلاشی بوده که دولت برای حضور زنان در تصمیم گیری ها و مهم ترین ارکان قدرت و برنامه ریزی ها انجام داده است.
او با اشاره به نتایج تخصیص سهم 30 درصدی به زنان برای حضور در عرصه های مدیریت دولتی اضافه کرد: حضور تعداد زیادی از زنان در مدیریت ها و تصمیم گیری ها، نقش زنان را در ارکان مختلف قدرت پررنگ تر می کند. معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با تأکید بر اینکه البته در حال حاضر هم طرح حضور 30 درصدی زنان در عرصه مدیریتی به طور کامل اجرا نشده است، شرح داد: در حال حاضر 24 درصد از مدیران دولتی را زنان تشکیل می دهند و به این ترتیب زنان در سطوح مختلف برنامه ریزی، سیاست گذاری و تصمیم گیری حضور دارند.
ابتکار در واکنش به اینکه شما به عنوان معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و با توجه به اینکه نسبت به سایر زنان در بالاترین مقام سیاسی و اجتماعی قرار دارید، برای حضور زنان در مقام ریاست جمهوری چه اقدامی انجام داده اید؟ گفت: در رابطه با ریاست جمهوری زنان، وظیفه ای ندارم.
البته در برابر ارتقای جایگاه زنان در سطوح مدیریتی وظیفه داریم. معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در رابطه با اینکه عالی ترین سطح مدیریتی در کشور، ریاست جمهوری است، معاونت زنان برای حضور زنان در این جایگاه چه اقداماتی انجام داده است؟ یادآور شد: در رابطه با ریاست جمهوری زنان، وظیفه خاصی ندارم.
در این بین، با توجه به مناسبت روز زن و اهمیت دانستن مجموعه تلاش های معاونت امور زنان برای افکار عمومی به خصوص زنان، ابتکار قرار بود به تلویزیون برود و از عملکرد خود دفاع کند که در نهایت او در توییتی از لغو ناگهانی برنامه تلویزیونی خود خبر داد و نوشت: شبکه های ملی سیما مدت هاست عنایتی به فعالیت های ما در زمینه زنان ندارند. امروز جهت گزارش کار به مناسبت روز زن به برنامه صبح شبکه 3 دعوت شده بودم که بعد از 45 دقیقه معطلی، هنگام ورود به استودیو گفتند برنامه ندارید ... برخورد های جناحی و ناراحتی از رأی مردم در سال های 92 و 96 ادامه دارد.
ارتقای جایگاه زنان در مدیریت کشور و تسهیل ورود زنان پیروز به رده های بالای سیاست گذاری، امری مغفول مانده است و کل داشته های جناح های سیاسی به چند نام تکراری ختم می شود؛ حال یا این زنان توانایی کمک به همنوعان خود را ندارند یا تمایلی برای این کار ندارند، اما آنچه به وضوح قابل درک است، این است که ناتوانی این تعداد محدود برای ورود به رقابت انتخاباتی ریاست جمهوری است و اگر زنان به دنبال رجل سیاسی زن هستند، باید به آینده ای چشم بدوزند که نیرو های تازه نفس، قوی و توانا وارد عرصه سیاست کشور شوند؛ زنانی که چنان قدرتمند ظاهر شوند که پشت در های استودیو معطل نمانند و نیازی به رسانه ملی برای بیان عملکرد خود نداشته باشند؛ زیرا هرچه در امور زنان اجرائی شود، به حدی ملموس و تأثیرگذار است که نیازی به تبلیغ و رسانه ملی ندارد.
منبع: فرارو