کالابرگ هوشمند احتیاج به صدور کارت اعتباری جدید ندارد

به گزارش هاست لینوکس، کارشناس حوزه تجارت الکترونیک گفت: به منظور صرفه جویی در هزینه های اجرای احتمالی طرح توزیع کالابرگ هوشمند، نباید هیچ کارت جدیدی صادر گردد.

کالابرگ هوشمند احتیاج به صدور کارت اعتباری جدید ندارد

به گزارش خبرگزاری هاست لینوکس به نقل از باشگاه هاست لینوکس ، حسین میرزایی کارشناس حوزه تجارت الکترونیک ، با اشاره به طرح مجدد توزیع کالابرگ هوشمند توسط نمایندگان مجلس بیان نمود: سهمیه بندی کالاها و هدفمند کردن زنجیره تامین فراوری و مصرف کالاهای مختلف، موضوعی کاملا اقتضایی است یعنی در شرایط خاصی، مسئولان کشورهای مختلف به چنین تصمیم هایی دست می زنند.

او ادامه داد: در گذشته در کشور ما هم چنین اتفاقی رخ داد؛ درست زمانی که دولت وقت تصمیم به توزیع کوپن نموده بود بنابراین مجموعه حاکمیت و دولت باید همیشه پایش زنجیره تامین تا مصرف را در دستور کار خود قرار دهد تا بتواند در شرایط خاص گروه های هدف خود را به درستی تشخیص داده و از آن ها حمایت به عمل آورد.

میرزایی با بیان اینکه دولت همیشه باید بر این زنجیره تسلط کامل داشته باشد، گفت: به عنوان مثال اگر برای ورود کالایی ارز تخصیص می دهد، باید تا انتهای مرحله یعنی رسیدن کالا به دست مصرف نماینده نهایی نظارت داشته باشد تا مسائلی از جمله دپوی کالاها و افزایش قیمت رخ ندهد.

کارشناس حوزه تجارت الکترونیک با اشاره به وجود دیدگاه های متفاوت برای توزیع کالابرگ هوشمند توضیح داد: عده ای معتقدند باید براساس اعتباری که برای مصرف نماینده نهایی در نظر گرفته می گردد، به او حق انتخاب داده گردد اما عده ای دیگر بر این باورند که باید از همان ابتدا سهمیه فرد در نظر گرفته شده باشد یعنی فرد در ماه براساس کالابرگی که در اختیار دارد باید میزان مشخصی از اقلام اساسی از جمله برنج را در فروشگاه های خاصی خریداری کند.

احراز هویت؛ اولین گام برای توزیع کالابرگ هوشمند او با بیان اینکه احراز هویت یکی از مهم ترین گام ها برای تحقق این اقدام است، گفت: در بیشتر کشورهای جهان هنگام اعطای چنین تسهیلاتی به مشمولان، ابتدا موضوع احراز هویت را در دستور کار خود قرار می دهند یعنی از همان ابتدا می دانند این سهمیه قرار است به چه خانواده ای و در چه بازه زمانی تعلق گیرد.

میرزایی توضیح داد: در کشورهای مختلف برای اعطای اینگونه تسهیلات ابتدا باید احراز هویت را انجام دهند تا بدانند که یارانه در نظر گرفته شده به همان گروه هدف می رسد یعنی باید اطمینان حاصل نمایند که گیرنده اصلی چه کسی است.

حمایت از قشر ضعیف نباید هم پوشانی داشته باشد کارشناس حوزه تجارت الکترونیک با اشاره به مزایای کالابرگ هوشمند بیان نمود: در صورت اجرایی شدن این طرح مشمولان می توانند به صورت برخط از میزان اعتبار خود آگاهی پیدا نمایند و تحت هیچ شرایطی امکان جعل آن مانند کوپن های قدیمی وجود ندارد.

او ادامه داد: در سال های قبل بعضی از گروه ها اقدام به جعل کوپن های کاغذی می کردند و بعضی از باندها از قبل این امر دستگیر شدند چرا که امکان استعلام برخط اطلاعات وجود نداشت.

میرزایی توضیح داد: با توجه به شیوع کرونا، افزایش قیمت و در نتیجه آسیب پذیری قشرهای خاصی از جامعه انتظار می رود دولت با آنالیز فاکتورهای لازم و سنجش شرایط موجود به اجرایی شدن این طرح نگاه ویژه تری داشته باشد.

کارشناس حوزه تجارت الکترونیک اذعان داشت: اکنون زمان آن است انسجامی هدفمند در کشور برای پوشش و سرویس دهی به اقشار آسیب پذیر صورت پذیرد یعنی افراد را به گونه ای تحت پوشش حمایتی قرار داد که همزمان از چند نهاد حمایتی سرویس دهی نشوند و در طرف مقابل عده ای نیازمند، فاقد از هر گونه حمایت اقتصادی شوند.

راه های نرفته ای در حوزه دولت الکترونیک وجود دارد او با بیان اینکه زیرساخت های لازم برای اجرایی شدن این طرح وجود ندارد، گفت: اینکه امروز قصد اجرایی شدن این طرح را داشته باشیم و فردا عملیاتی گردد، امری ناشدنی است چرا که ایجاد بعضی زیرساخت های سیستمی باید 20 سال پیش انجام می شد به همین دلیل وجود بعضی مسائل مانع از تحقق کامل بعضی طرح ها می گردد.

میرزایی با اشاره به اینکه راه های نرفته ای در حوزه دولت الکترونیک وجود دارد، ادامه داد: بعضی از مجموعه ها هستند که در ظاهر صحبت از الکترونیکی شدن بعضی فرآیندهای خود می گویند اما می بینیم در همان دستگاه برای دریافت بعضی مجوزها مراجعه نماینده ها باید حضور فیزیکی داشته باشند و در صف ها قرار بگیرند.

کارشناس حوزه تجارت الکترونیک با بیان اینکه به لحاظ فنی مسائلی عدیده ای داریم، توضیح داد: در همین چند ماه گذشته برای اعطای یک تسهیلات یک میلیون تومانی بسیار مشکل داشتیم چرا که 2.5 میلیون نفر از سرپرست های خانوار ها سیم کارت نداشتند و بالاخره بعد از گذشت 2 ماه، یک میلیون و 700 هزار نفر آن ها صاحب سیم کارت شدند.

23 سال؛ مدت زمان اجرایی نشدن یک قانون مهم او با اشاره به مسائل موجود بر سر راه سیستمی شدن بعضی فرآیند ها گفت: در حال حاضر برای دانستن کد پستی افراد به وسیله دریافت حتی یک پیامک ساده مشکل داریم و اکنون نزدیک به 23 سالی می گردد که قانون الزام اختصاص کد ملی و کد پستی روی زمین مانده است.

میرزایی با بین اینکه دستیابی به این مهم نیازمند برنامه ریزی مدون است، ادامه داد: در کشورهای دیگر مانند هلند زیرساخت های خوبی در سطح ایجاد شده است یعنی به جای دریافت کد ملی و موارد دیگر ابتدا کد پستی فرد را می خواهند تا اطلاعات کاملی از شرایط او و شرایط محل سکونتش کسب نمایند.

کارشناس حوزه تجارت الکترونیک اضافه کرد: تحقق اینگونه اهداف نیازمند همکاری سه قوه به علاوه همراهی بخش خصوصی است یعنی زمانی که خواستیم زنجیره تامین تا فراوری را شفاف کنیم، صحبت از مداخله نکردن دولت و سپردن اقتصاد به بازار

او با بیان اینکه نباید هیچ آستانه ای برای ورود حاکمیت بر نظارت بر بازار وجود داشته باشد، گفت: هر جا شاهد ورود گروه یا صنف خاصی شدیم، همان بازار به محل فساد و بروز فعالیت های سوداگرانه تبدیل شد.

هیچ کارت جدیدی نباید صادر گردد میرزایی با اشاره به صرفه جویی در هزینه های اجرایی شدن این طرح بیان نمود: توزیع کوپن کاغذی در زمان خود، طرح خوبی بوده است اما اکنون باید از صرف هزینه های اضافی خودداری کرد به گونه ای که هیچ کارت جدیدی نباید صادر گردد و اگر قرار است سهمیه ای به افراد تعلق قرار گیرد، باید به وسیله کارت بانکی افراد مورد استفاده واقع گردد.

کارشناس حوزه تجارت الکترونیک با بیان اینکه اکنون فرصت مناسبی برای اجرای این طرح است، گفت: بنابر تجارت سایر کشورها و در شرایطی که گروه های قابل توجهی آسیب دیده اند، انتظار می رود دولت با در نظر دریافت یارانه هایی شرایطی فراهم نمایند تا قدرت خرید مردم به ویژه دهک های پایین درآمدی حفظ گردد.

او در انتها بیان نمود: در بسیاری از کشورهای پیشرفته سبدهایی حمایتی در قالب مواد غذایی و بهداشتی در اختیار خانوارها نهاده شد بنابراین همیشه این ابزار دائمی در اختیار سیاست گذار است که بعد از پایش آن بفهمیم آیا اثربخشی لازم را داشته است یا خیر؟

->

منبع: خبرگزاری آریا

به "کالابرگ هوشمند احتیاج به صدور کارت اعتباری جدید ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کالابرگ هوشمند احتیاج به صدور کارت اعتباری جدید ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید