دلایل ناپدید شدن تمدن سومری ها چه بود!

به گزارش هاست لینوکس، دلایل ناپدید شدن تمدن سومری

همانطور که می دانید تمدن های زیادی در طول مدت زمانی که بشر بر روی کره زمین زندگی نموده است به وجود آمده و هر کدام پس طی کردن مدت زمانی از بین رفته اند و اکنون تنها مختصری تاریخچه ای از آنها باقی مانده است. یکی از این تمدن ها، تمدن سومری بوده است که 4200 سال قبل نابود شده و در حال حاضر تنها نامی از آن باقی مانده است. خبر جالبی که این روزها در خبرگزاری های رسمی منتشر شده است، دلایل ناپدید شدن ناگهانی این تمدن می باشد که باستان شناسان و کارشناسان تاریخی به آن ها دست یافته اند. با توجه به اهمیت این موضوع تیم خبری خبرنگاران مطلبی را مبنی بر توضیح این کشف تاریخی در ادامه تهیه نموده است که در صورت علاقمندی به دلایل ناپدید شدن تمدن سومری می توانید با ما در ادامه همراه باشید.

دلایل ناپدید شدن تمدن سومری ها چه بود!

همانطور که در بالا اشاره کردیم، در خبرگزاری های رسمی این روزها دلایل ناپدید شدن ناگهانی تمدن سومری ها کشف شده است، تمدنی که حدود 4200 سال قبل حضور داشته و اکنون تنها آثار ناچیز از آن باقی مانده است. دانشمندان هواشناسی دریافته اند که خشکسالی و طوفان های شنی از جمله دلایلی بوده اند که این تمدن عظیم که در جنوب بین النهرین در در جنوب بین النهرین (عراق امروزی) و تمدن قدیمی مصر و تمدن دره سند در هند وجود داشته از بین برود.

کارولین ستاسی و تیم علمی وی از دانشگاه آکسفورد در این مورد در مقاله ای نتایج فعالیت های دانشمندانی بر روی این زمینه کار نموده اند را در مجله ‘PNAS به چاپ رساند، از زمان های دور، ما نسبت به وقوع فاجعه آب وهوایی که در آن موقع منجر به انقراض نه تنها تمدن سومریه بلکه تمدن های هند ومصرشده باشد ، شک داشتیم اما سندی به جز بعضی اکتشافات ساحل دریای سرخ و خلیج عمان برای اثبات آن نداشتیم.

جالب است بدانید که تمدن سومری ها در جنوب بین النهرین (عراق امروزی) و تمدن قدیمی مصر و تمدن دره سند در هند وجود داشته و سه تمدن باستانی روی زمین است که 6 هزار سال قبل به شکل جوامع عظیم فعال در زمینه بازرگانی ظاهر شدند با یکدیگر رقابت می نموده اند. در حدود 3 هزار سال پیش از میلاد مسیح، سارگن عظیم پادشاه اسطوره ای اکد توانست تمامی شهرهای سومریه را تصرف و امپراطوری اکدیه بنا کند و قوانین کلی بازرگانی و سایر ویژگی های تمدنی را وضع کند. با اینکه این امپراطوری، ابرقدرت آن موقع بود اما پس از 200 سال از تاسیس آن همراه با پایتخت خود اکد به صورت ناگهانی، بدون اینکه کوچکترین اثری از خود به جا گذارد، ناپدید شد.

ناپدید شدن تمدن ذکر شده در میان مورخان تاریخ شناسی جنجال هایی را به پا نموده و بعضی از آن ها بر این باور بوده اند که شهرهای بین النهرین از قدرت مرکزی خود رضایت نداشته اند و با نواده های پادشاه اسطوره ای نیز جنگیده بودند. اما بعضی دیگر از مورخان ناپدید شدن تمدن سومری را با حملات قبایل جوتی که کشور را ویران و قدرت پادشاه را تضعیف کردند، مرتبط دانستند.

بعضی از زمین شناسان و دانشمندان علوم آب و هوایی از فاجعه آب و هوایی که تمدن سومریه را ویران کردن نیز سخن گفته اند و مهمترین دیدگاه پس از حفاری در محاورت سوریه نشان می دهد که چیزی حدود 220 سال پیش از میلاد مسیح، خاورمیانه با خشکسالی شدیدی روبرو شده که منجر به نابودی تمامی شهرهای عظیم این منطقه شده است. کارولین و تیمش وی پس از تایید مطالعات خود بر روی استالاکتیدها (ستون هایی از رسوبات کربنات کلسیم) که طی 5 هزار سال در غاری نزدیک دماوند به آنها دست یافتند، اولین شواهد ناپدید شدن امپراطوری سومریه را کشف کردند. این ستون های که شبیه به حلقه های رشد سالانه درختان هستند و ترکیباتی شیمیایی آن ها به طور مستقیم بیانگر میزان آب موجود در غار در زمان های مختلف از زمان تشکیل آن می باشد. ستون های مذکور می تواند به عنوان مرجع آب و هوایی بیانگر درجه حرارت، نوسانات دما و میزان بارش طی مدت زمان طولانی باشد.

گفتنی است که این غار در نزدیکی مناطق شمالی امپراطوری اکدی ها واقع شده و این امر به معنای آن است که میزان بارندگی ها با نزولات آسمانی در سرزمین های امپراطوری یکسان است. مطابق با نتایجی که از این تحقیقات بدست آمد، حکومت دوره بین النهرین بر اثر خشکسالی در 4 هزار و 200 سال قبل ویران شد و این امر که بیش از 3 قرن ادامه یافت مربوط به دوره از میان رفتن تمدن سومری در بین النهرین و ظهور بابل در این منطقه است. تمدن سومر، اولین تمدن شهری در جنوب بین النهرین است وزبان سومری، از نظر زبان شناسی با تمامی زبان های هم دوره خود متفاوت بوده است، از این رو بسیاری از مردم بر این باورند که همه چیز از سومر شروع شده چرا که سومریان باستان، دارای پیشرفت های قابل ملاحظه ای در زمینه هنر، معماری، پزشکی، ریاضیات و نجوم بوده اند.

منبع: الی گشت

به "دلایل ناپدید شدن تمدن سومری ها چه بود!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلایل ناپدید شدن تمدن سومری ها چه بود!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید