آیا خوردن صبحانه راه موثری برای کاهش وزن است؟
به گزارش هاست لینوکس، زندگی امروز- در گذشته بعضی مطالعات نشان دادند که خوردن صبحانه می تواند به کاهش وزن یاری کند و نادیده گرفتن این وعده غذایی ممکن است سبب افزایش وزن گردد. این درحالی است که مطالعات نو نشان می دهند که این ایده چندان درست نیست.

به گزارش زندگی امروز، یورو نیوز نوشت: براساس مطالعه جدیدی که ماه گذشته در مجله معتبر آموزشگاهک بی ام جی منتشر شد، محققان نتایج 13 مطالعه بالینی را که پیشتر بر روی اثرات خوردن صبحانه بر وزن اجرا شده، مورد مطالعه و آنالیز قرار دادند.
این مطالعات بالینی به صورت آزمایش تصادفی کنترل شده (randomized controlled trials) بر روی حدود 1500 نفر در سه دهه عمدتا در ایالات متحده و بریتانیا اجرا شده است.
محققان در این مطالعه دریافتند افرادی که صبحانه می خورند در مجموع کالری بیشتری نسبت به افرادی که صبحانه نمی خورند دریافت می نمایند. خوردن صبحانه به طور میانه 260 کالری یا بیشتر به میزان کل کالری دریافتی روزانه ای افراد اضافه می نماید و آنها در مجموع حدود 0.44 کیلوگرم سنگین تر هستند.
نویسندگان این مقاله معتقدند که اگرچه خوردن صبحانه به طور مرتب می تواند اثرات مهمی مانند افزایش تمرکز و توجه بخصوص در دوران کودکی و نوجوانی به همراه داشته باشد اما به طور قطع نمی توان گفت که این وعده غذایی به کاهش وزن در بزرگسالان یاری می نماید.
در نهایت دانشمندان معتقدند که این مساله نیازمند تحقیقات بیشتری است تا بتوان در خصوص اهمیت این وعده غذایی بر وزن بدن بزرگسالان اظهارنظر قطعی کرد. این در حالی است که از نظر بسیاری از متخصصان اثرات خوردن صبحانه فراتر از مساله وزن است.
رهف ال بوچی، متخصص تغذیه و سخنگوی آموزشگاه تغذیه و رژیم غذایی ایالات متحده آمریکا در این باره گفت: همانطور که نویسندگان این مقاله گفتند نتایج این تحقیق باید با دقت تفسیر گردد. نیازهای غذایی هر فردی فرق دارد. برترین راه برای دانستن نیازهای بدن مشورت با متخصصان این امر است.
صبحانه سالمتر، زندگی بهتر
شارون زرابی، متخصص تغذیه و مدیر برنامه مقابله با چاقی در بیمارستان لنکس هیل معتقد است که انتخاب صبحانه مناسب به افراد یاری می نماید تا نیازهای غذایی خود را رفع نمایند. خوردن صبحانه یک روش مطمئن برای کاهش وزن نیست، اما ممکن است مزایای دیگری داشته باشد.
محتوای صبحانه و انتخاب مواد غذایی مناسب بر سلامتی افراد اثر دارد. به اسم مثال یک صبحانه غنی از فیبر، پروتئین و چربی های سالم در مقابل یک صبحانه سرشار از نشاسته و قند اثرات متفاوتی بر سلامت و وزن بدن دارد.
لیز وینیدی، متخصص تغذیه در دانشگاه اووهایو هم بر این باور است که صبحانه می تواند نیازهای روزانه افراد به ویتامین ها و مواد معدنی را تامین کند.
خانم وینیدی در این باره گفت: من به بسیاری از مراجعانم توصیه می کنم حتما صبحانه بخورند. صبحانه می تواند جایگزین تنقلات ناسالمی گردد که در طول روز مصرف می نمایند.
این متخصصان معتقدند روشی که برای یک نفر کارکرد دارد الزاما برای همگان موثر نیست. انتخاب یک صبحانه متوازن و سالم شامل یک منبع پروتئین، چربی های سالم، دانه های کامل و یک واحد سبزی یا میوه و محدود کردن غذاهای فرآوری شده همراه با شکر زیاد و چربی های ناسالم می تواند سلامتی افراد را به همراه داشته باشد.
منبع: زندگی روز