مروری بر تفاوت های انواع گجت های تاشو

به گزارش هاست لینوکس، طی چند سال گذشته، گوشی ها و کامپیوترهای تاشو هوای تازه ای برای صنعت تکنولوژی به ارمغان آورده اند. در این زمینه، شرکت ها روینمودهای متنوعی را اتخاذ نموده اند که البته شکل و شمایل بعضی از آن ها برای کاربران آشنا با گوشی های تاشو سنتی، تکراری به نظر می رسند. فارغ از اینکه گوشی تاشو به صورت عمودی یا افقی باز و بسته می گردد، جهت تا شدن اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این شاهد کوشش شرکت ها برای ساخت گوشی های مبتنی بر نمایشگرهای رول شونده هستیم.

مروری بر تفاوت های انواع گجت های تاشو

با گذر زمان، مطمئنا انواع جدیدی از گوشی های تاشو پدیدار می گردد ولی در این مطلب قصد داریم به تفاوت های مهم گوشی ها و گجتهای تاشو فعلی نگاهی بیندازیم.

تا شدن افقی در برابر عمودی

یکی از مهم ترین تفاوت های گوشی های تاشو فعلی در زمینه جهت گیری فرایند تا شدن است. اگرچه تعدادی از نخستین گوشی های تاشو مانند گلکسی فولد و هواوی میت ایکس به صورت افقی باز و بسته می شوند، ولی اخیرا شاهد عرضه گوشی های مبتنی بر مکانیسم عمودی هستیم که یادآور گوشی های تاشو قدیمی هستند.

مهم ترین مزیت مکانیسم افقی این است که نمایشگر بسیار عظیم تری را برای کاربر به ارمغان می آورد. به همین خاطر مثلا گجتی مانند گلکسی فولد بعد از باز شدن به یک تبلت کوچک بدل می گردد و کاربران می توانند با داشتن نمایشگر عظیم برای انجام کارهای متنوع از آن بهره ببرند. هواوی هم در این زمینه تقریبا رویکرد مشابهی اتخاذ نموده با این تفاوت که بخش نمایشگر حتی در حالت تا شده در قسمت بیرونی قرار می گیرد.

مکانیسم عمودی با وجود اینکه تازه نفس است، ولی برای کاربران زیادی طراحی آشنایی به نظر می رسند. موتورولا RAZR و گلکسی Z Flip سامسونگ هر دو مبتنی بر این نوع طراحی هستند که به کاربران اجازه می دهند گوشی خود را با تا کردن به گجت بسیار کوچکی بدل نمایند و به راحتی در جیب قرار دهند.

هرکدام از این روینمودها مزایا و معایب خود را دارند. گوشی هایی مانند گلکسی فولد و هواوی میت Xs برای افرادی که خواهان بهره گیری از نمایشگرهای عظیمی هستند، گجت های مناسبی محسوب می شوند ولی عظیم تر بودن لولا باعث می گردد این گوشی ها در برابر نفوذ اشیاء خارجی به داخل بدنه بیشتر در معرض خطر باشند. و مشخصا در خصوص Xs باید بگوییم که قرار دریافت نمایشگر در بخش بیرونی، احتمال آسیب رسیدن به آن افزایش پیدا می نماید.

از طرفی دیگر، گوشی هایی مانند RAZR و گلکسی Z Flip از آنجایی که مانند گوشی های معمولی کار می نمایند، کاربران برای استفاده از آن ها نیازی به یادگیری موارد خاصی ندارند و نسبت به گوشی های معمولی از لحاظ وزن و ضخامت تفاوت گسترده ای بین آن ها دیده نمی گردد. اما در نهایت این گوشی ها در عین حال که دوام کمتری نسبت به گوشی های مرسوم دارند، از لحاظ ارائه ویژگی های جدید مانند داشتن نمایشگر عظیم تر هم حرف زیادی برای گفتن ندارند.

گوشی های تاشو در برابر گجت های دو نمایشگره

بیشتر گوشی های تاشو که تا حالا مشاهده نموده ایم، مبتنی بر نمایشگرهای انعطاف پذیر بوده اند ولی در این میان به تازگی گجت های دو نمایشگره هم مورد توجه قرار گرفته اند. اگرچه نمایشگرهای انعطاف پذیر به دلیل نوآورانه بودن مورد توجه بیشتری قرار می گیرند، ولی نباید اهمیت گجت های دو نمایشگره را کتمان کنیم.

نمایشگرهای انعطاف پذیر در عین حال که یک نمایشگر عظیم محسوب می شوند و برای انجام کارهای مختلفی جذاب تر محسوب می شوند، اما از طرف دیگر این نمایشگرها بسیار گران قیمت هستند. همچنین نباید دوام پایین آن ها را از قلم بیندازیم و کاربران هنگام استفاده از آن ها باید تا حد زیادی مراقب باشند.

گوشی های تاشو دو نمایشگره مانند سرفیس Duo مایکروسافت در مقایسه با این گجت ها چندان هیجان انگیز نیستند ولی در هر صورت این دسته از محصولات هم مزیت های زیادی به ارمغان می آورند. اول از همه نمایشگر این گجت ها مبتنی بر شیشه باکیفیت هستند که نسبت به نمایشگرهای تاشو فعلی دوام بالاتری دارند. همچنین از آنجایی که نمایشگر این گوشی ها انعطاف پذیر نیست، ساخت آن ها ارزان تر تمام می گردد.

اما باید بگوییم که این گجت های دو نمایشگره به دلیل اینکه در بخش میانی فاصله بین دو نمایشگر دیده می گردد، نمی توانند هنگام انجام کارهایی مانند تماشای فیلم یا اجرای بازی تجربه کاربری یکپارچه ای را ارائه نمایند. علاوه بر این، توسعه دهندگان برای توسعه اپلیکیشن باید بتوانند از هر دو نمایشگر بهره ببرند و چنین کاری اصلا ساده نخواهد بود.

کامپیوترهای تاشو

تا حالا عمده خبرهای مربوط به این حوزه در ارتباط با گوشی های تاشو بوده است ولی سازندگان کامپیوترها هم نمی خواهند از این قافله عقب بمانند. اگرچه به نوعی می تواند لپ تاپ ها را کامپیوترهای تاشو به حساب آورد ولی حالا شاهد عرضه کامپیوترهای مبتنی بر نمایشگرهای انعطاف پذیر و نمایشگر دوگانه هستیم.

در این زمینه می توانیم به سرفیس نئو مایکروسافت اشاره کنیم که قرار است اواخر 2020 روانه بازار گردد و مانند سرفیس Duo از دو نمایشگر جداگانه بهره می برد. این کامپیوتر به جای کیبورد مرسوم، از نمایشگر حاوی کیبورد مجازی بهره می برد. در همین حین، باید به لنوو ThinkPad X1 Fold هم اشاره کنیم که یک لپ تاپ مجهز به نمایشگر انعطاف پذیر محسوب می گردد.

برخلاف گوشی های تاشو که می توان به مزایای متعدد اشاره نمود، کامپیوترهای تاشو حداقل در شرایط فعلی صرفا پرزرق و برق هستند و چندان کاربردی محسوب نمی شوند. به عنوان مثال تجربه تایپ کردن بر روی نمایشگر آن هم برای متون طولانی چندان خوشایند نیست و به همین خاطر گجت های مایکروسافت و لنوو هر دو از کیبورد فیزیکی هم پشتیبانی می نمایند. در هر صورت در خصوص موفقیت این نوع کامپیوترها فعلا نمی توانیم اظهار امیدواری کنیم.

گوشی های تاشو همچنان در ابتدای راه

شرکت های سازنده گوشی ها و کامپیوترها به تازگی وارد این عرصه شده اند و با بهبود روینمودها، شاهد ارائه محصولات جذاب تر و بهتری خواهیم بود. در این زمینه می توانیم به بعضی ایده های جاه طلبانه هم اشاره کنیم که امیدواریم چنین محصولاتی هرچه زودتر روانه بازار شوند.

به عنوان مثال، TCL از یک گوشی مفهومی مبتنی بر نمایشگر رول شونده رونمایی کرد که به راحتی از یک گوشی مرسوم به یک تبلت کوچک بدل می گردد. همچنین باید به یک گوشی دیگر TCL هم اشاره کنیم که به سه بخش تقسیم می گردد.

همانطور که می بینید، در این زمینه شرکت ها سخت مشغول کوشش هستند تا بتوانند ایده های مختلفی را عملی نمایند و با توجه به اینکه فعلا این گجت ها قیمت بسیار بالایی دارند، عمدتا کاربران خوره تکنولوژی که البته پول زیادی در حساب بانکی خود دارند، به خرید این نوع گجت ها علاقه نشان می دهند. با این وجود، در آینده نزدیک قیمت این گوشی ها و گجت ها پایین می آید و عموم کاربران می توانند از آن ها بهره ببرند. تا آن موقع، فعلا می توانیم از عملی شدن ایده های نوآورانه لذت ببریم.

منبع: Android Central

منبع: دیجیکالا مگ

به "مروری بر تفاوت های انواع گجت های تاشو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مروری بر تفاوت های انواع گجت های تاشو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید