خواص عناب خشک ؛ 21 خاصیت عالی از درمان دیابت تا لاغری
به گزارش هاست لینوکس، عناب (Jujube) میوه ای است بیضی شکل و به رنگ قهوه ای-قرمز است که علاوه بر خواص تغذیه ای، دارای خواص طبی فراوانی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف، جایگاه به سزایی برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها دارد. در این مطلب از سایت خبرنگاران به بررسی مهم ترین خواص عناب خشک، مانند درمان دیابت، جوش صورت، کمک به لاغری و … خواهیم پرداخت.
خواص عناب خشک
1. عناب خشک و درمان دیابت
مصرف عناب خشک برای تنظیم قند خون مفید بوده و ترکیبات اتری موجود در عناب عامل مهار کننده ای در افزایش قند خون است. به علاوه مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی نظیر قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول، تری گلیسیرید، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را تا مقدار زیادی به سطح طبیعی نزدیک می کند.
افرادی که دیابت دارند روزی 5 دانه عناب خشک میل کنند.
2. عناب خشک و درمان جوش صورت
عناب خشک سرشار از آنتی اکسیدآن های مفید است که برای سلامت پوست صورت الزامی هستند. آنتی اکسیدآن های موجود در عناب می توانند التهابات پوستی نظیر جوش و آکنه را درمان کنند. برای این کار می بایست از دم کرده عناب خشک به صورت ماسک روی پوست بهره ببرید. عناب خشک همچنین منافذ پوستی را باز کرده و زخم های ناشی از جوش و آکنه را هم برطرف می کند.
3. عناب خشک و بهبود سرماخوردگی
عناب خشک می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و از این رو، برای بهبود بیماری های ویروسی مطلوب است. عناب خشک دارای مقادیر بالایی از ویتامین A، ویتامین C و پتاسیم است که علاوه بر پیشگیری و درمان سرماخوردگی می تواند برای درمان سرفه هم مؤثر باشد.
4. حفظ سلامت مو
عناب خشک دارای ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی است که برای رشد و تقویت موها هم مفید است. عناب همچنین از بروز مسائل موی سر مانند موخوره، ریزش مو، شکستن مو، کدری مو و … جلوگیری می کند.
5. خواص عناب خشک برای لاغری
عناب یکی از میوه هایی است که به آسانی می توان در فهرست میوه های مصرفی روزانه برای دستیابی به وزنی متعادل گنجاند. عناب خشک با مقدار کالری پایین و سطح پروتئین و فیبر بالا می تواند نیازهای تغذیه ای را برآورده کرده و شما را سیر نگه دارد؛ این میوه سبب می شود دیگر بین وعده های غذایی در پی تنقلات نباشید. از این رو، عناب کمک تان می کند تا یک رژیم غذایی سالم را حفظ کنید یا از اضافه شدن وزن تان جلوگیری کنید.
6. عناب خشک و بهبود سیستم گوارش
مصرف عناب خشک باعث بهبود عملکرد گوارش می شود. این تأثیر معمولاً به دلیل وجود فیبر در عناب است؛ اما ساپونین ها و تریترپین های موجود در عناب خشک هم با بهینه سازی فرایند جذب مواد مغذی و بهبود حرکت غذا در مجاری گوارشی در این بین ایفای نقش می کنند. این خاصیت عناب می تواند به پیشگیری از یبوست، گرفتگی معده، نفخ، افزایش نفخ شکم و بیماری های خطرناک تر گوارشی مانند سرطان روده بزرگ کمک کند.
7. عناب خشک و درمان یبوست
یبوست به صورت مداوم می تواند باعث بروز درد فراوانی در ناحیه باسن شود و شما احساس بسیار بدی خواهید داشت. نکته بسیار مثبت در مورد عناب خشک این است که این میوه می تواند تاثیرات زیادی در درمان یبوست داشته باشد. تحقیقات اجرا شده از طریق یک مرکز پزشکی مشخص کرده که مصرف عصاره عناب نه تنها از علائم یبوست کم می کند، بلکه موجب بهبود کیفیت زندگی فرد هم می شود.
8. عناب خشک و سلامت دندان
عناب خشک دندان ها را در برابر پوسیدگی مقاوم می کند. همچنین شما می توانید برای تسکین درد دندان، مقداری عناب خشک آسیاب شده را روی دندان خود قرار دهید.
9. سم زدایی کبد و درمان کبد چرب
عناب خشک به نام یک محافظ طبیعی برای کبد معروف است. عناب به دلیل اینکه دارای مقادیر سرشاری از آنتی اکسیدان است برای سم زدایی و بهبود عملکرد کبد بسیار مؤثر است. به علاوه عناب خشک می تواند به درمان بیماری های رایج کبدی نظیر کبد چرب هم کمک کند.
10. حفظ سلامت پوست
یکی دیگر از اثرات مثبت آنتی اکسیدان های موجود در عناب خشک، بهبود سلامت پوست است. از عصاره عناب به صورت موضعی برای درمان آسیب ها و التهابات مختلف پوستی مانند پسوریازیس، اگزما و آکنه استفاده می شود. البته با مصرف عناب هم می توانید از همین تاثیرات و فواید بهره ببرید. به علاوه عناب می تواند از بروز چین و چروک و جای زخم هم جلوگیری کند؛ عناب خشک، پوست را سفت می کند و با اکسیژن رسانی به خون، سلامت پوست را تضمین می کند.
11. پیشگیری از سرطان
ترکیبات زیست فعال موجود در عناب خشک نقش مؤثری در کاهش فعالیت رادیکال های آزاد و کاهش توسعه سلول های سرطانی دارند. آنتی اکسیدان های موجود در عناب می توانند شما را در برابر سرطان ایمن کنند.
12. بهبود کیفیت خواب
برای افرادی که به بی خوابی و بی قراری مبتلا هستند، مصرف عناب خشک می تواند درمانی عالی باشد. طبیعت آرامش بخش ترکیبات ارگانیک موجود در عناب می تواند فکر و بدن را آرام کند؛ از این رو، در صورتی که شب ها خواب راحت و آرام ندارید، جوشانده عناب دقیقاً همان چیزی است که به آن نیاز دارید.
13. بهبود عملکرد مغز
عناب از تحلیل سلول های مغزی جلوگیری می کند. به علاوه عناب خشک می تواند فعالیت گلوتامات (انتقال دهنده عصبی تحریک کننده) را که ممکن است باعث بروز آسیب مغزی در افرادی شود که دچار سکته مغزی، تشنج یا بیماری پارکینسون شده اند، مهار کند.
14. تقویت استخوان ها
با افزایش سن، در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار خواهیم گرفت. این بیماری به ضعف استخوان ها منجر می شوند؛ از این رو، افزودن عناب خشک به رژیم غذایی می تواند این فرایند را کند یا معکوس کند؛ زیرا عناب سرشار از مواد معدنی است که به تقویت استخوان کمک می کند.
15. کاهش استرس و اضطراب
عناب خشک دارای تاثیرات ضد اضطراب و آرامش بخش ویژه ای در بدن است. استفاده از عناب می تواند روی سطوح هورمونی بدن تأثیرگذار باشد و در سراسر فکر و بدن تان حسی از آرامش و آسایش القا کند. از این رو، افرادی که دچار استرس و افسردگی یا سایر مسائل عصبی هستند بهتر است استفاده از عناب خشک را جدی بگیرند.
جالب است بدانید: تفاوت اضطراب و استرس
16. درمان تخمدان پلی کیستیک
بر طبق پژوهش های علمی مشخص شده که مصرف عناب خشک به مقدار قرص های جلوگیری از بارداری (که غالباً برای این اختلال تجویز می شود) در درمان تخمدان پلی کیستیک مفید است؛ بدون این که عوارض جانبی خاصی برای بدن به همراه داشته باشد.
17. تصفیه خون با عناب
ساپونین ها و آلکالوئیدهای موجود در عناب خشک مستقیماً با تصفیه خون و دفع سموم خطرناک از اندام های بدن در ارتباط هستند. این میوه با تصفیه خون از بروز بیماری های دیگر هم جلوگیری می کند.
18. کنترل فشار خون
عناب سرشار از پتاسیم است و سدیم اندکی دارد. این خاصیت عناب خشک موجب می شود رگ های خونی سفت نشوند و سطح مناسبی از فشار خون را حفظ کنند. پس مصرف عناب یکی از راه های پایین آوردن فشارخون است.
19. بهبود سلامت قلب و جلوگیری از بیماری های قلبی
عناب خشک یک عامل برای جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی است. عناب خشک مانع از انباشته شدن چربی در رگ ها و مسدود شدن آن ها می شود. عناب خشک مقدار چربی را در خون کاهش می دهد و به این روش احتمال بروز هر گونه بیماری قلبی را هم کاهش می یابد.
20. بهبود گردش خون
عناب خشک سرشار از آهن و فسفر و مواد الزامی برای گلبول های قرمز خون است. در صورتی که دچار کمبود آهن در خون یا کم خونی هستید، ممکن است نشانه هایی مانند ضعف ماهیچه ها، خستگی، سوء هاضمه و سرگیجه را تجربه کنید. با مصرف عناب خشک، گردش خون و اکسیژن رسانی به تمام بدن به خوبی صورت می گیرد و این علائم کاهش خواهد یافت.
21. خواص عناب خشک در بارداری
مصرف عناب خشک در درمان نازایی مفید است. مصرف عناب در دوران بارداری و به خصوص در ماه دوم بارداری بر سلامت جنین مؤثر است. عناب خشک از تهوع و استفراغ جلوگیری کرده و به تسکین درد های شکمی در دوران بارداری کمک می کند.
جالب است بدانید در طب اسلامی توصیه شده که مادر در ماه دوم بارداری هر روز سوره مبارکه توحید را بر دو عدد عناب بخواند و آن را ناشتا میل کند.
سخن خاتمهی
امروزه با تغییر سبک زندگی لازم است دید خود را نسبت به میوه ها و خوارکی هایی مانند عناب تغییر دهیم و آن ها را در رژیم غذایی خود بگنجانیم. با مصرف مواد غذایی طبیعی و مقوی است که می توانیم بدنی سالم داشته باشیم و از بیماری ها در امان باشیم. شما استفاده از کدام میوه ها را برای حفظ سلامتی توصیه می کنید؟ لطفاً نظرات خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
در خاتمه پیشنهاد می کنیم با 12 مورد از خواص انجیر سیاه هم در سایت هاست لینوکس آشنا شوید.
منبع: مجله انگیزه